7 Cruciale Eigenschappen Van Een Goede Webshop

Een webshop is tegenwoordig een onmisbare aanvulling op elk bedrijf. In dit blogartikel bespreken we 7 cruciale eigenschappen van een goede webshop.

Inhoudstafel

webshop

Een webshop is tegenwoordig een onmisbare aanvulling op elk bedrijf. Het maakt het mogelijk om 24/7 zaken te doen met klanten over de hele wereld. Echter, niet elke webshop is even geschikt voor elke onderneming. In dit blogartikel bespreken we 7 cruciale eigenschappen van een goede webshop.

1. Gebruiksvriendelijkheid

Of je nu een uitgebreide of een kleine webshop bouwt, je moet altijd vertrekken vanuit het perspectief van je potentiële klanten en bezoekers. Een goede webshop is eenvoudig en intuïtief in gebruik. Dit betekent dat de gebruiker snel en efficiënt de informatie en producten kan vinden die hij zoekt, zonder verward te raken door ingewikkelde menu’s of onoverzichtelijke pagina’s. Dit vergroot de kans dat de gebruiker blijft hangen op de website en uiteindelijk iets koopt.

Een gebruiksvriendelijke website verhoogt ook de betrouwbaarheid en professionaliteit van het bedrijf. Als een website moeilijk te gebruiken is, geeft dit de indruk dat het bedrijf niet serieus is of niet de moeite heeft genomen om een goede gebruikerservaring te bieden. Dit kan leiden tot een negatieve indruk en mogelijk zelfs tot verlies van klanten.

2. Responsive design

Gebruiksvriendelijkheid gaat hand in hand met een responsief ontwerp. Dit houdt in dat je webshop zich automatisch aanpast aan het scherm van het apparaat waarop het bekeken wordt. Een webshop die zich niet vertaalt naar een mobiel ontwerp zal er zeer slordig uitzien, waardoor zo goed als 90% van de bezoekers meteen zullen weghaken.

Met meer en meer mensen die online winkelen via hun GSM, is het dus van groot belang dat je webshop er feilloos uitziet op alle apparaten. Indien dit niet het geval is zul je ook minder conversies behalen. Daarnaast is het op vlak van SEO absoluut een must en zo komen we ook meteen bij het derde puntje.

Responsive design Poseidon Beers

3. SEO

SEO, oftewel zoekmachineoptimalisatie, is van groot belang voor een webshop, aangezien het helpt bij het bereiken van een groter publiek en het verbeteren van de online zichtbaarheid. Het optimaliseren van je webshop op vlak van SEO is voornamelijk belangrijk om potentiële, nieuwe klanten te bereiken. Dit betekent dat u meer verkeer naar uw webshop kunt genereren en dus meer verkoop kunt realiseren.

Waarschijnlijk het belangrijkste aspect aan SEO: het helpt je concurrentie te verslaan. Als uw webshop hoger scoort in de zoekresultaten dan die van uw concurrenten, zullen potentiële klanten eerder uw webshop bezoeken.

4. Uitgebreide productinformatie

Een uitgebreide productinformatie geeft potentiële klanten de mogelijkheid om de producten te vergelijken en een weloverwogen beslissing te nemen. Dit verhoogt de kans dat ze uiteindelijk iets kopen. Bovendien vertrouwen consumenten webshops meer wanneer ze voldoende informatie over producten kunnen vinden. Zorg dus voor uitgebreide productbeschrijvingen, afbeeldingen en eventueel zelfs video’s.

Een goede productinformatie kan ook helpen bij het verminderen van het aantal retouren en het beantwoorden van vragen die potentiële klanten hebben. Als de informatie duidelijk en compleet is, zullen potentiële klanten minder snel twijfelen over de kwaliteit en functies van het product, waardoor het risico op retouren vermindert.

Tenslotte helpt een goede productinformatie bij het verbeteren van de zoekmachineoptimalisatie van uw webshop. Zoekmachines waarderen websites die gebruikers relevante en kwalitatieve informatie bieden. Door productinformatie uitgebreid en nauwkeurig te beschrijven, kunt u ervoor zorgen dat uw webshop hoger in de zoekresultaten verschijnt en dus makkelijker gevonden wordt door potentiële klanten.

webshop productinformatie

5. Gemakkelijke betalingen

Het aanbieden van gemakkelijke en efficiënte betaalmogelijkheden en een vloeiend aankoopproces is van groot belang voor elke webshop. Dit bevordert namelijk de gebruikerservaring en zorgt ervoor dat bezoekers langer op de site blijven en waarschijnlijk terugkomen voor toekomstige aankopen.

Een makkelijk betaalsysteem en een eenvoudig aankoopproces zorgen ervoor dat bezoekers snel en eenvoudig hun aankopen kunnen voltooien zonder zich zorgen te hoeven maken over complexe stappen of technische problemen. Dit verhoogt de kans op conversies en verbetert de reputatie van de webshop.

Het is een bekend feit dat veel online shoppers besluiten om af te haken tijdens het aankoopproces, vooral als het te vermoeiend en onhandig is. Veel webshops maken de fout om te veel informatie te vragen van klanten, waaronder onnodige invulvelden, waardoor het proces te tijdrovend wordt. Hierdoor krijgen klanten snel het gevoel dat het hen te veel moeite kost om de aankoop te voltooien en besluiten ze om af te haken.

6. Klantenservice

Het is van groot belang dat bezoekers van een webshop makkelijk contact kunnen opnemen met de klantenservice. Dit komt omdat er altijd vragen of problemen kunnen opduiken tijdens het winkelen, zoals productinformatie, levering, terugbetalingen, enzovoort. Een effectieve en toegankelijke klantenservice kan het vertrouwen van de klant versterken en leiden tot een hogere tevredenheid en loyaliteit.

Gebruik maken van verschillende contactkanalen zoals livechat, telefoonnummer, emailadres en contactformulier kan helpen om aan de verschillende behoeften van klanten te voldoen. Livechat biedt een snelle en gemakkelijke manier om vragen te beantwoorden, terwijl een telefoonnummer en emailadres meer formelere communicatie bieden. Een contactformulier is handig wanneer de klant niet direct antwoord nodig heeft. Het bieden van meerdere contactkanalen verhoogt de kans dat de klant contact opneemt en zorgt voor een hogere klanttevredenheid.

7. Veiligheid

Het is belangrijk om de veiligheid van een webshop serieus te nemen, omdat cyberaanvallen en datalekken steeds meer voorkomen en de gevolgen ervan kan groot zijn. Het verliezen van vertrouwelijke klantgegevens, zoals creditcardgegevens, persoonlijke informatie en andere gevoelige informatie, kan leiden tot verlies van reputatie, vertrouwen en inkomsten voor de webshop.

Daarom is het noodzakelijk om de beveiliging van de webshop te waarborgen door regelmatig updates uit te voeren, sterk wachtwoordbeleid toe te passen en beveiligingsplugins te gebruiken. Het is ook belangrijk om regelmatig backups te maken en de website te monitoren op ongeautoriseerde activiteiten.

Bovendien is het gebruik van een beveiligde verbinding (HTTPS) belangrijk om de veiligheid van klantgegevens en transacties te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat de communicatie tussen de webserver en de browser van de klant versleuteld is en beschermd tegen onderschepping door derden.

Besluit

Bij Cayweb hebben wij jarenlange ervaring in het ontwerpen en bouwen van professionele webshops. Onze webshops hebben alle 7 bovengenoemde eigenschappen en bieden uw bedrijf de mogelijkheid om succesvol online zaken te doen. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Deel dit artikel

Inhoudstafel

start jouw project met cayweb! 🚀

50+ ondernemers gingen je voor!

GELEZEN:
Chat openen
1
Scan de code
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?