Cayweb Logo

Blog

Google Mijn Bedrijf: Wat is het en hoe werkt het? (Google My Business)

Google Mijn Bedrijf of Google My Business is een gratis tool van (you guessed it) Google, waarmee je je bedrijf makkelijk kan uitlichten in de zoekresultaten en op Google Maps.
Google mijn bedrijf

Als kleine ondernemer kan het een uitdaging zijn om op te vallen in een drukke online markt. Een van de beste manieren om jezelf te onderscheiden en je bedrijf vindbaar te maken op Google, is door middel van een Google Mijn Bedrijf-account (ofwel Google My Business).

In deze blogpost zullen we de voordelen van een Google Mijn Bedrijf-account bespreken en hoe het je kan helpen als kleine ondernemer.

Wat is Google Mijn Bedrijf?

Google Mijn Bedrijf is een gratis tool van Google waarmee je jouw bedrijf kunt uitlichten en is een van de makkelijkste manieren om (snel) hoger te scoren in de zoekresultaten.

Met Google Mijn Bedrijf kan je je bedrijfsinformatie beheren, zoals openingstijden, adres, telefoonnummer, website en reviews. Dit profiel wordt weergegeven in de Zoekresultaten, Google Maps en Google+.

Een Google Mijn Bedrijf-account is dus essentieel voor lokale bedrijven, maar het is ook zeker handig voor bedrijven die internationaal actief zijn.

Voordelen van Google Mijn Bedrijf voor kleine ondernemers

Als kleine ondernemer kan het hebben van een Google Mijn Bedrijf-account je veel voordelen bieden. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen voor je op een rijtje gezet:

Betere zichtbaarheid in zoekresultaten

En meteen ook de belangrijkste. Veel ondernemers hebben het moeilijk met hun website online zichtbaar te krijgen.

Met een Google Mijn Bedrijf-account kun je jouw bedrijf een prominentere plaats geven in de zoekresultaten.

Wanneer iemand specifiek zoekt naar jouw bedrijf of de producten en diensten die je aanbiedt, verschijnt jouw bedrijfsprofiel als een van de eerste resultaten bovenaan de zoekpagina.

Dit vergroot de kans dat mensen doorklikken naar jouw website en dat ze jouw bedrijf beter leren kennen.

Verbeterde online reputatie

Een van de beste manieren om een online reputatie op te bouwen en te behouden, is door middel van positieve reviews.

Met een Google Mijn Bedrijf-account kun je reviews beheren en reageren op feedback van klanten.

Dit is een geweldige manier om te laten zien dat je betrokken bent bij jouw klanten en om hun vertrouwen te winnen.

Bovendien zorgen meer reviews ook voor een betere SEO-score. Zorg dus deze voor een manier om makkelijk reviews te genereren voor jouw onderneming.

Gemakkelijkere toegang tot belangrijke bedrijfsinformatie

Met Google Mijn Bedrijf heb je een centrale locatie om belangrijke bedrijfsinformatie te beheren.

Dit is daarom ook een van de belangrijkste redenen om een account aan te maken. Met een kleine zoekopdracht kunnen klanten snel informatie winnen.

Je kunt bijvoorbeeld openingstijden en contactinformatie aanpassen zonder deze informatie op meerdere locaties te hoeven bijwerken. Dit bespaart tijd en voorkomt fouten.

Ook is het makkelijk om je adres weer te geven, vragen en antwoorden, een korte omschrijving en bedrijfsfoto’s.

Betere inzichten in zoekverkeer

Met een Google Mijn Bedrijf-account heb je toegang tot handige statistieken die inzicht geven in het zoekverkeer naar jouw bedrijf.

Je kunt bijvoorbeeld zien hoe mensen jouw bedrijf hebben gevonden en wat ze hebben gezocht om bij jouw bedrijf te komen.

Met deze informatie kun je jouw online marketingstrategieën verfijnen en beter inspelen op de behoeften van jouw klanten. Denk maar aan een nieuwe blogpost. Door hier op in te spelen kan je je SEO score ook verbeteren.

Hoe maak je een Google Mijn Bedrijf-account aan?

Het aanmaken van een Google Mijn Bedrijf-account is eenvoudig en gratis. Volg deze stappen om aan de slag te gaan:

  1. Ga naar de website van Google Mijn Bedrijf.
  2. Log in met je Google-account.
  3. Voer de naam van je bedrijf in en klik op ‘Volgende’.
  4. Voer het adres van je bedrijf in. Als jouw bedrijf geen fysieke locatie heeft, kun je dit overslaan en later nog aanvullen.
  5. Kies de juiste categorie voor jouw bedrijf.
  6. Voer je telefoonnummer en website in.
  7. Klik op ‘Verifiëren’.
  8. Google zal vervolgens een verificatiecode naar je adres sturen. Dit kan enkele dagen duren.
  9. Zodra je de verificatiecode hebt ontvangen, ga je terug naar de Google Mijn Bedrijf-pagina en voer je de code in om jouw account te verifiëren.

Gefeliciteerd, je hebt nu een Google Mijn Bedrijf-account aangemaakt! Maar wat zet je er nu eigenlijk in?

Hoe optimaliseer ik mijn Google Mijn Bedrijf-account?

Het belangrijkste is dat mensen je snel herkennen. Enerzijds door je naam, maar vooral door wat ze zien. Zorg voor een goede profielfoto: we zouden aanraden om gebruik te maken van je logo.

Daarnaast kan je ook een aantal bedrijfsfoto’s gebruiken. Maak hier absoluut geen gebruik van stockfoto’s. Dit komt zeer onnatuurlijk over.

Als bedrijfsnaam dien je uiteraard gewoon je bedrijfsnaam in. Echter, je kan hier ook gebruik maken van een vaakgezocht zoekwoord. Een zoekwoord is de term die mensen ingeven wanneer ze iets opzoeken.

In het geval van Cayweb gebruiken wij ook “Webdesign & Marketing”. Hierdoor weten mensen ook meteen wat we doen én scoren we ook voor deze twee zoekwoorden.

Als je eventueel nog ruimte over hebt kan je bijvoorbeeld ook je stad toevoegen. Zo weten mensen ook meteen waar je actief bent.

Tot slot is het vooral belangrijk om je contactgegevens uit te lichten. Als je een fysieke winkel hebt is het zeker ook belangrijk om je openingsuren correct in te geven.

Besluit

Als je een kleine ondernemer bent en op zoek bent naar manieren om jouw bedrijf online zichtbaar te maken, is een Google Mijn Bedrijf-account een geweldige plek om te beginnen. Het kan echter lastig zijn om alles zelf uit te zoeken en ervoor te zorgen dat jouw bedrijf optimaal wordt weergegeven in de zoekresultaten.

Gelukkig kan Cayweb jou hierbij helpen. Wij zijn experts op het gebied van SEO en kunnen jouw bedrijf helpen om beter zichtbaar te zijn in de zoekresultaten.

Met onze jarenlange ervaring en diepgaande kennis van SEO, kunnen wij jouw bedrijf helpen om hoger te scoren in de zoekresultaten en meer potentiële klanten te bereiken.

Neem vandaag nog contact op met ons om te zien hoe we jou kunnen helpen met jouw SEO-strategie en het optimaliseren van jouw Google Mijn Bedrijf-account. We kijken ernaar uit om samen te werken en jouw bedrijf te helpen groeien!

Deel Dit Bericht

Vond je dit nou een interessant blogartikel? Deel het met je collega’s of partners!
Vond je dit nou een interessant blogartikel?
Deel het met je collega’s of partners!
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Start Jouw Project Met Cayweb

50+ ondernemers gingen je voor! 🚀

Klaar Voor De Volgende Stap?

10+ projecten opgestart in 2023! 🚀