Online marketing

Wat is online marketing?

Online marketing is het proces waarbij mensen, bedrijven of organisaties middels het internet, online content of waarde creëren in de vorm van een dienst of product, met als doel om meer merkbekendheid te creëren, het genereren van bezoekers en het realiseren van conversies om uiteindelijk een loyaal klantenbestand op te bouwen.

Een conversie kan voor elk bedrijf bovendien anders zijn. Daarbovenop kan een bepaald bedrijf of website meerdere conversies hebben.

Denk maar aan een webshop: je zou denken dat het puur blijft bij de verkoop van een artikel.

Echter kan het toevoegen aan de winkelwagen ook een conversie zijn, het belanden op een bepaalde landingspagina, een e-mailadres achterlaten, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Met online marketing moet je er ook aan denken dat er vele soorten zijn:

Met het internet en de snelle veranderingen in de digitale wereld zijn er talloze manieren om je verhaal te vertellen. Hetzij met een webblog, hetzij met een TikTok of Facebook post. The sky is the limit.

Kort samengevat houdt online marketing alle mogelijke manieren in waarmee je je potentiële doelgroep aantrekt, deze omzet in conversies en die je uiteindelijk opbouwt tot een vast en loyaal klantenbestand.