7 februari 2024
Webontwikkeling, FAQ

Is WordPress gratis of betalend?

is wordpress gratis

Vaak krijgen we de vraag of WordPress gratis is of dat je er voor moet betalen. Want zeg nu zelf, gratis bestaat niet, toch? Wel, met WordPress bestaat het wel.

WordPress is namelijk een open source software. In mensentaal: de code en documentatie van het platform is volledig ontwikkeld en opgebouwd door duizenden vrijwillige ontwikkelaars, overal ter wereld. Het punt is dat WordPress niet van een bedrijf is. Je kan het vergelijken met Wikipedia. Het is een platform, by the people, for the people.

Uiteraard is er wel een bepaald team die de leiding heeft, maar iedereen kan een bijdrage leveren door bijvoorbeeld bugs te rapporteren en op te lossen, nieuwe plugins en thema’s te ontwikkelen en nog veel meer.

Doordat het een open source platform is zal WordPress voor altijd gratis blijven.

De échte kosten van een WordPress website

Nu, WordPress is één ding. Je kan het platform te allen tijde downloaden via hun officiële website. Echter heb je naast WordPress ook wel een domeinnaam en een sterke webhosting nodig om een website online te kunnen zetten. Hier kan je niet aan ontkomen. Bij Cayweb werken we al jaren met One.com.

Eens je op WordPress zit zul je waarschijnlijk een aantal functies willen toevoegen aan je website. Dit kan door thema’s en plugins te installeren.

De meeste thema’s en plugins zijn volledig gratis op WordPress. Deze worden dus ontwikkeld door duizenden vrijwillige ontwikkelaars overal ter wereld.

Buiten je domeinnaam en hosting kan je er ook voor kiezen om te investeren in premium thema’s en plugins, maar dat ligt uiteraard volledig bij jou.

In veel gevallen zijn betaalde thema’s of plugins niet nodig. Je kan de gratis versies allemaal vinden in de WordPress repository.

Conclusie

WordPress is en zal altijd gratis blijven. De enige kosten die je moet maken zijn voor een domeinnaam en je hosting. Daarnaast kan je er zelf voor kiezen om ook te investeren in thema’s en plugins om de functionaliteiten van je website uit te breiden.

Wil je meer weten over WordPress en de voordelen ervan? Dan raden we aan het volgende artikel te lezen: “Wat is WordPress & wat zijn de voordelen?

Deel dit artikel
Facebook
LinkedIn
WhatsApp

Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief

burak caylar
Get in touch

Contacteer ons vandaag ✉️

Wij nemen jouw project graag in handen! Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat.

burak caylar
Get in touch

Contacteer ons vandaag ✉️

Wij nemen jouw project graag in handen! Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of een offerte op maat.